Ανακοινώσεις

Εγκαινιασμός του ανακαινισθέντος Αγροτικού Ιατρείου Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες ( Ν. Τρίτη 18/4/2017) το απόγευμα σε μια λιτή και απέριττη τελετή ο εγκαινιασμός του ανακαινισθέντος Αγροτικού Ιατρείου Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Η ανακαίνιση του χώρου επιτεύχθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία του συμπατριώτη μας, ευπατρίδη κυρίου Αλεξάνδρου Ζύμνη με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Μετά την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού και τις πατρικές ευχές, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, ακολούθησαν σύντομες αναφορές στο έργο και την προσωπικότητα του σεμνού δωρητή, ενώ ο Δήμαρχος Χίου κ. Εμμανουήλ Βουρνούς απένειμε σχετική αναμνηστική πλακέτα στο κ. Αλέξανδρο Ζύμνη για τη μέχρι σήμερα προσφορά του στον τόπο.

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου ΚΑΠΗ - Νέες εγγραφές και ανανεώσεις μελών

Το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χίου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι νέες εγγραφές και οι ανανεώσεις των μελών του ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου 2017.

Πληροφορίες στο ΚΑΠΗ και στα τηλέφωνα : 2271081474 & 2271044395

Δελτίο Τύπου: Επίσκεψη του Δημάρχου Χίου στο Γενικό Νοσοκοκομείο Χίου και στο Γηροκομείο Χίου

Επίσκεψη στο "Σκυλίτσειο" Γενικό Νοσοκομείο Χίου πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Χίου, συνοδεία των αντιδημάρχων κ.κ Καρασούλη, Μπελέγρη και Παπαδόπουλου συναντήθηκε με την αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Ελένη Βουτιέρου και συζητήσαν για όλα τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, στο πλαίσο της συνεργασίας του Δήμου και του Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουρνούς επισκέφθηκε το Γηροκομείο "Ζωρζής Μιχαληνός" και ευχήθηκε στους γέροντες τροφίμους για το Πάσχα, επαναλαμβάνοντας το συνεχές ενδιαφέρον του Δήμου της Χίου για την ομαλή λειτουργία της δομής. Ο διευθυντής του ιδρύματος Ευάγγελος Σταμούλης ευχαρίστησε το Δήμο της Χίου για τη διαρκή υποστήριξη στη λειτουργία του ιδρύματος.

Επίσκεψη του Δημάρχου Χίου στο Γενικό Νοσοκοκομείο Χίου και στο Γηροκομείο Χίου

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου- Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εργαστήριο Εργασιακής Συμβουλευτικής

Συνεχίζονται οι εγγραφές έως 21 Απριλίου 2017 για το ΔΩΡΕΑΝ Εργαστήριο Εργασιακής Συμβουλευτικής που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Χίου με τίτλο
«Γνωρίζω τον Εαυτό, Ενημερώνομαι, Στοχεύω, Ενεργώ»

Θεματικές ενότητες:
«Ενίσχυση αυτοεικόνας και επαγγελματική ανάπτυξη».
«Διαδρομές σταδιοδρομίας, ευκαιρίες εργασίας και τρόποι αναζήτησης εργασίας».
«Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής».
«Προετοιμασία για τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού».
«Δημιουργία PORTFOLIO».


Για εγγραφή καλέστε στο 2271350040 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ΚΗΦΗ

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χίου Κ.Η.Φ.Η “ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ” εντάσσεσαι στην πράξη “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χίου” στον άξονα προτεραιότητας “Ανάπτυξη αξιοποίηση και αύξηση της συμμετοχής του ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, ενεργός ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση κοινωνικά και οικονομικά ευπαθών ομάδων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Βόρειο Αιγαίο 2014-2020” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους
Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Χίου (ΚΗΦΗ) είναι μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων η οποία παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.) των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας , στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας.
Το Κ.Η.Φ.Η διαθέτει κοινωνικό λειτουργό, ιατρό, νοσηλεύτρια, κοινωνικό φροντιστή, οικογενειακή βοηθό, οδηγό, οι οποίοι παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, ικανοποίηση πρακτικών αναγκών και ατομικής υγιεινής, μεταφορά των φιλοξενούμενων από και προς την οικεία τους, εφαρμόζοντας προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης των λειτουργικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, κατά την δωρεάν ολοήμερη παραμονή τους σε ένα ευχάριστο, άνετο, ασφαλή, κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Ηρακλείτου 2, Βαρβάσι και λειτουργεί από τις 7.00 π.μ - 3.00 μ.μ

Δελτίο Τύπου: Πασχαλινές ευχές σε ΚΑΠΗ και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ από τον Δήμαρχο Χίου

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου και το χώρο του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ στον Κοφινά επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ Καρασούλη, Μπελέγρη και Παπαδόπουλου.

Ο δήμαρχος της Χίου μετέφερε τις ευχές του για το Πάσχα τόσο σε όσους απασχολούνται καθημερινά σε αυτές τις δομές αλλά και στους εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για εκείνους που το έχουν ανάγκη.