Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΔΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, από τις 07:30 π.μ. έως τις 15:30 μ.μ., πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη από την συμβολή της με την οδό Ε. Βενιζέλου και στην συνέχεια της στην οδό Ροδοκανάκη έως την συμβολή της οδού Ροδοκανάκη με την Νεοφ. Βάμβα στην πόλη της Χίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «Yπογείωση δικτύου χαμηλής τάσης Υ/Σ 47 Χίου λόγω αισθητικής αναβάθμισης»
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του αιτούντος, ο οποίος θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διερχομένων και περίοικων. Ο χρόνος που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος, θα είναι ο ελάχιστος δυνατός, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη ταλαιπωρία-όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων οχημάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ενημερωτική Ημερίδα

Τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Χίου θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική ημερίδα, ανοικτή προς το κοινό, με θέμα «Προκήρυξη 3Κ/2018 ΑΣΕΠ- Εκπαιδεύομαι και στηρίζομαι στις δυνάμεις μου» η οποία αφορά θέσεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους της χώρας.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί για τους υποψήφιους της κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και για τους υποψήφιους της κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας του, 9:00π.μ έως 13:00μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2271350040 & 2271350059.

Για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών & το Κέντρο Κοινότητας
Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος Πρόνοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Χίου, κ. Μανώλη Βουρνού, του Προέδρου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, κ. Ανδρέα Καραμούζο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, κ. Ιωάννη Γεωργιάδη και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Αριστείδη Κελεπερτζή.
Η συνεργασία των τοπικών φορέων με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιείται με στόχο τον προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία απομακρυσμένων περιοχών και την παροχή οδοντιατρικών εξετάσεων στις μαθήτριες και τους μαθητές του νησιού μας. Η δράση πραγματοποιείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου.
Η δράση προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά. Από το 2002, έως σήμερα έχουν εξεταστεί δωρεάν περισσότερα από 100.000 παιδιά, πάντα με την ανιδιοτελή και εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και οδοντιάτρων σε όλη την Ελλάδα.
Ο Δήμαρχος Χίου καλωσόρισε τον Πρόεδρο από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», και τον ευχαρίστησαν για τη συνεισφορά του στην υλοποίηση μιας τόσο σημαντικής δράσης που πραγματοποιείται στο νησί μας, τονίζοντας ότι «ο Δήμος Χίου βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια και την οργάνωση αυτή της δράσης, και έχει κύριο στόχο τη συνέγερση, που χρειάζεται, ώστε προληπτικά να προλάβει κανείς αφενός προβλήματα εις βάρος της στοματικής υγείας του παιδιού και αφετέρου κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα εις βάρος της οικογένειας του παιδιού. Η συμβολή του Χαμόγελου του Παιδιού είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη μαζί με όλο το υπόλοιπο πλαίσιο μέτρων και δράσεων, με το οποίο προστατεύονται τα παιδιά σε αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία, και φυσικά, δεν είναι τα παιδιά μόνο εκείνα που προστατεύονται, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, το οποίο προστατεύεται με το να παρέχεται ειδική φροντίδα στα παιδιά». Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, και ιδιαιτέρως τους εθελοντές οδοντίατρους που θα στελεχώσουν την κινητή μονάδα.
Ο Πρόεδρος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Χίου και τους υπόλοιπους φορείς για την φιλοξενία και για την συνεργασία. Μέσα από μία σύντομη και περιεκτική αναφορά των στόχων και των δράσεων του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασε μία από τις δράσεις του, που είναι η προληπτική ιατρική, και συγκεκριμένα η προληπτική οδοντιατρική, η οποία ήδη από σήμερα έχει ξεκινήσει στο νησί της Χίου. Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «στόχος μας είναι η συνεργασία με την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρχει ουσιαστική συνεισφορά στην ίδια την κοινωνία. Στη Χίο, η κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου θα επισκεφθεί τριάντα τρία σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου 2018.»

Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου δήλωσε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η συνεργασία του Συλλόγου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που χαίρει πανελλήνιας εκτίμησης, με ένα πολυδιάστατο έργο, που θαυμάζουμε και συγχαίρουμε τόσο τον οργανισμό όσο και όλα τα στελέχη».

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε εκτενέστερα στη δράση, τονίζοντας ότι «η κινητή μονάδας θα επισκεφθεί δεκαπέντε σχολικές μονάδες, όπου θα εξεταστούν περίπου 1040 μαθητές, καθώς και 18 νηπιαγωγεία, όπου θα εξεταστούν 283 παιδιά. Αυτό το ευχάριστο έργο θα χαρούμε να συνεχιστεί και σε άλλους τομείς, όπως η βία στα σχολεία μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Δελτίο Τύπου - Εορτασμός των ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΩΝ από την επανένωση του ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την επανένωση των δύο Κοινοτήτων Νοτίου και Βορείου Βροντάδου το έτος 1918, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, με απόφασή του, συγκρότησε Τιμητική και Οργανωτική Επιτροπή με στόχο την άρτια διοργάνωση εκδηλώσεων, δια των οποίων θα αναδειχθεί η πρόοδος που συντελέστηκε στην, πληθυσμιακά, δεύτερη πόλη της Χίου, εντός αυτής της περιόδου (1018-2018) σε όλους τους τομείς (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό και αθλητικό).

Ήδη, οι εκπρόσωποι του Δήμου και των λοιπών Φορέων που μετέχουν στις εν λόγω επιτροπές, συνεδρίασαν και αποφάσισαν τη συγκρότηση μιας ευέλικτης, μικρής Εκτελεστικής Επιτροπής, αυθύνη της οποίας θα είναι η υλοποίηση των εκδηλώσεων που τελικά θα επιλεγεί να γίνουν εντός του 2018.

Κατ’ αρχάς, βάσει των αρχικών προτάσεων, γίνεται γενικά αποδεκτό:
α) Να διοργανωθεί εντός του προσεχούς θέρους, ένα διήμερο Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο σε ημερομηνίες που θα γνωστοποιηθούν σύντομα.
β) Να εκδοθεί βιβλίο για τα 100 χρόνια βάσει της προεργασίας και των στοιχείων που έχει ήδη συγκεντρώσει ο Βρονταδούσης συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Ιάκωβος Μπριλής.
γ) Να δημιουργηθεί, με επιμέλεια του Βρονταδούση, συνταξιούχου τυπογράφου κ. Νίκου Δ. Γεωργούλη, DVD με το οποίο θα παρουσιάζεται περιληπτικά αλλά παραστατικά η συνολική πορεία και πρόοδος του Βροντάδου κατά την εν λόγω περίοδο.
δ) Να ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό, εκδηλώσεις και δράσεις της Εκκλησίας, των Σχολείων και των Σωματείων του Βροντάδου, τις οποίες θα εγκρίνει η Οργανωτική Επιτροπή.

Περισσότερα επ’ αυτών σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Α. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Ο π. Ιωάννης Κουντουριάδης Ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βροντάδου, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου, με αναπληρωτή τον π. Κήρυκα Φαράκλα Ιερέα του Ι.Ν. Αγίου Κηρύκου Βροντάδου.
2. Η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου
3. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
4. Ο Δήμαρχος Χίου
5. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου
6. Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων
7. Οι Πρώην Δήμαρχοι Βροντάδου και Ομηρούπολης, οι κ.κ.: Μάρκος Μεννής, Κωνσταντίνος Μπαχάς, Αριστείδης Ζαννίκος, Δημήτριος Παπαληός και Ιωάννης Μαλαφής.

Β. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (17/μελής)
1. Ο Δήμαρχος Χίου κ. Εμμανουήλ Βουρνούς με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Γδύση.
2. Ο Τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Φαφαλιός με αναπληρωτή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταμάτιο Ζουμίδη.
3. Ο Πρόεδρος του Βροντάδου κ. Μάρκος Κοσμάς με αναπληρωτή τον Τοπικό Σύμβουλο Βροντάδου κ. Μάρκο Κάβουρα.
4. Οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας:
α) Ο κ. Νικόλαος Νύκτας,
β) Ο κ. Αντώνης Καλαγκιάς και
γ) Η κα. Δέσποινα Τσαρδάκα,
με αναπληρωτές:
α) τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παντελή Στεφάνου,
β) τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Μαρτάκη και
γ) τον δημότη κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο.
5. Ο Πρόεδρος του ΦΟΒ κ. Πολύδωρος Στείρος με αναπληρωτή τον κ. Σταύρο Στείρο
6. Η Πρόεδρος της ΠΕΚΕΒ κα. Μαρία Καστάνια με αναπληρώτρια την κα. Αργυρώ Αναστασάκη.
7. Ο κ. Νικόλαος Αρακάς εκπρόσωπο της ΕΒΑΤ (Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής) με αναπληρώτρια την κα. Αγγέλα Βασιλάκη
8. Ο κ. Μάρκος Χρυσούλης εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΝΑΤ Βροντάδου με αναπληρωτή τον κ. Γεώργιο Μεννή.
9. Ο κ. Αντώνιος Νικολάου Δ/ντής του Γυμνασίου Βροντάδου εκπρόσωπος των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης Βροντάδου με αναπληρωτή τον κ. Νικόλαο Νύκτα εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Βροντάδου.
10. Η κα. Ιουλία Ψώρρα Έφορος του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Βροντάδου εκπρόσωπος των Οδηγών και Προσκόπων Βροντάδου με αναπληρώτρια την κα. Κατερίνα Μπάρα Αρχηγό Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου.
11. Η κα. Αγγελική Γλύκα Αντιπρόεδρος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Βροντάδου με αναπληρώτρια την κα. Μαρκέλλα Γαρρή Πρόεδρο του Φιλοπτώχου.
12. Τέσσερις δημότες:
α) Ο κ. Γρηγόρης Σπανός Φιλόλογος πρώην εκπαιδευτικός,
β) Η κα. Στέλλα Τσιροπινά Φιλόλογος, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Χίου,
γ) Ο κ. Ιάκωβος Μπριλής Μαθηματικός, ο οποίος καταγράφει τα δημοτικά δρώμενα του Βροντάδου από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου από το έτος 1918, που υπάρχουν στο αρχείο της Δ.Ε. Ομηρούπολης και
δ) Η κα. Μαρία Πελαντή Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου.

Γ. ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (7/μελής):
1. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Γδύσης με αναπληρωτή τον Αντιδήμαρχο κ. Ματθαίο Φαφαλιό.
2. Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Βροντάδου κ. Μάρκος Κοσμάς με αναπληρωτή τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Μάρκο Κάβουρα.
3. Η κα. Μαρία Πελαντή Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, δημότισσα Βροντάδου.
4. Η δημότισσα κα. Μαρία Γιαννούλου Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Ομηρούπολης με αναπληρώτρια την κα. Ιουλία Ψώρρα Έφορο του Τοπικού Τμήματος Σ.Ε.Ο. Βροντάδου.
5. Η δημότισσα κα. Ηρώ Αναστασάκη εκπαιδευτικός, με αναπληρωτή τον κ. Νικόλαο Γεωργούλη πρώην Τυπογράφο.
6. Η δημότισσα κα. Ισαβέλλα Μπουρνιά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.
7. Ο δημότης κ. Παντελής Αδ. Σαλιάρης με αναπληρωτή τον κ. Σταύρο Σπυράκη Δ/ντή του Κ.Π.Ε. Κλειδούς.

Επίσης, η Οργανωτική Επιτροπή όρισε υπεύθυνους ανά τομέα, ως εξής:
1. Τον κ. Νικόλαο Γεωργούλη: Ιστορία και Πολιτική του Βροντάδου. Παρουσίαση μαζί με τον κ. Αριστείδη Ζαννίκο ενός αφιερώματος στην ιστορία του τόπου.
2. Την κα. Μαρία Γιαννούλου: Τομείς Εκκλησίας με το Συλλείτουργο και τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και κάποια λειτουργία στα Κοίλα κατά πρόταση του κ. Σαλιάρη. Ακόμη η κα. Γιαννούλου θα είναι υπεύθυνη για τους τομείς της Προνοιακής Πολιτικής (συνεργασία με Φιλόπτωχο) καθώς και της Ευποιίας (Ευεργέτες-Δωρητές).
3. Την κα. Ηρώ Αναστασάκη: Τομέας της Ναυτιλίας, συνεργασία με ΕΠΑΛ, Βρονταδούσικα Δρώμενα, συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Χίου, το Σωματείο Ναυτικών Βροντάδου, αλιείς κα.
4. Την κα. Ισαβέλλα Μπουρνιά: Στον Τομέα των αποδήμων και εκδηλώσεις προς τιμήν τους.
5. Την κα. Μαριάννα Πελαντή: Στον Τομέα της Εκπαίδευσης στον Βροντάδο. Δράσεις από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αποδοχή πρότασης του Γυμνασιάρχη κ. Αντώνη Νικολάου. Συνεργασία των τριών Δημοτικών Σχολείων με το Γυμνάσιο και τα Λύκεια του Βροντάδου. Εμπλοκή των Συλλόγων Γονέων.
6. Τον κ. Παντελή Σαλιάρη: Στον Τομέα της Χλωρίδας και σε συνεργασία με τον κ. Σταύρο Σπυράκη Δ/ντή του Κ.Π.Ε. Κλειδούς, παρουσιάσεις και δράσεις.
7. Τον κ. Σταύρο Σπυράκη: Στον Τομέα του Περιβάλλοντος.
8. Υπεύθυνος για την ιστοσελίδα ορίστηκε ο κ. Δημήτριος Ψώρρας.

Ανάρτηση προσκλήσεων για την κατάρτιση καταλόγων μελετητών και εργοληπτών δημοσίων έργων έτους 2018

Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου (www.chioscity.gr) αναρτήθηκαν οι προσκλήσεις για την κατάρτιση των καταλόγων μελετητών και εργοληπτών δημοσίων έργων που θα συμμετέχουν στις Δημόσιες Ηλεκτρονικές Κληρώσεις για την απευθείας ανάθεση έργων και μελετών κατά το έτος 2018, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 118 § 5 & 6 του Ν. 4412/2016. Η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων είναι η 2η Μαρτίου 2018. Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μελών σας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΗΛ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκίνησε η διαδικασία συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα αιτήσεων, συμπληρώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του (link Φόρμας)

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, ο Δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια κάδων κομποστοποίησης "κήπου" και "μπαλκονιού", προκειμένου να μοιραστούν στους ενδιαφερόμενους πολίτες του Δ. Χίου, στα πλαίσια της εφαρμογής προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης υλοποιώντας το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του και δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΑ

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 5.30μ.μ., στην «Αίθουσα Συνεδριάσεων» του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου», θα γίνει παρουσίαση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του E.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Η Αρχιτεκτονική Μελέτη αφορά τη μετατροπή των οδών Χίονης & Ηρώων Πολυτεχνείου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, τη σύνδεση της οδού Απλωταριάς με την πύλη Ματζόρε του Φρουρίου και την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ευρύτερο Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που έχει στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της Χίου ως σύγχρονης πόλης, με εργαλεία αφενός αναπλάσεις για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και αφετέρου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν το σύνολο της πόλης, καθιστώντας την ταυτόχρονα ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη.

Στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προβλέπεται προώθηση των αποδοτικών και προσιτών συστημάτων μεταφοράς, λύσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων, η ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου με τη δημιουργία πλατειών και πλατωμάτων, η συμπλήρωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, η βελτίωση της προσβασιμότητας σε κτίρια που απευθύνονται σε κοινό και στους δημόσιους χώρους και η αποκατάσταση/επανάχρηση μεμονωμένων κτιρίων, μνημείων της παλαιότερης και της νεώτερης ιστορίας της πόλης. Μέσω αυτής της στόχευσης ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ

Μελέτη ανάπλασης Δημοτικού Κήπου και μελέτη αστικής κινητικότητας