Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΒΑΘΜ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, ο Δήμος Χίου, θα προχωρήσει στην Προμήθεια αγωνιστικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Συστήματος Χρονομέτρησης, προϋπολογισμού περίπου 283.000,00€.
Η προμήθεια του αγωνιστικού εξοπλισμού θα αποτελείται από 20 αγωνιστικούς βατήρες νέας τεχνολογίας με ηλεκτρονική αναγνώριση εσφαλμένης εκκίνησης, 20 υποδομές στήριξης βατήρων ανοξείδωτης κατασκευής και 10 συστήματα εκκίνησης υπτίου.
Ο ηλεκτρονικός Εξοπλισμός Χρονομέτρησης Κολύμβησης θα αναβαθμιστεί με ηλεκτρονικό χρονόμετρο κολύμβησης, ηχητικό σύστημα εκκίνησης, 22 ηλεκτρονικές πλάκες αφής, καλωδιώσεις σύνδεσης περιφερειακού εξοπλισμού ηλεκτρονικής χρονομέτρησης με το χρονόμετρο κολύμβησης και τέσσερα χρονόμετρα ένδειξης υπολειπόμενου χρόνου επίθεσης, 2 καρότσια μεταφοράς πλακών αφής και έγχρωμο ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων με την απαραίτητη υποδομή στήριξης του.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις Εθνικών πόρών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), το οποίο είναι ενταγμένο στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Βορείου Αιγαίου 2017-2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ολοκλήρωσε τις εργασίες προετοιμασίας η Οργανωτική Επιτροπή του Παμβρονταδουσιακού Συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της ΠΕΚΕΒ 10-12 Αυγούστου 2018.

Με την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα προβληθεί το DVD του κ. Ν.Γεωργούλη στο οποίο έχει καταγραφεί η εκατονταετής πορεία του Ενωμένου Βροντάδου (1918-2018).

Οι βασικές θεματικές ενότητες υπό τον συντονισμό των κ. Παντελή Σαλιάρη, κ. Απόστολου Εξαδάκτυλου και κ. Χαράλαμπου Μπουρνιά θα είναι «Ο Βροντάδος του αύριο: Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός», «Ο Βροντάδος του αύριο: Χωροταξικός Σχεδιασμός, Υποδομές, Πολιτισμικό και Φυσικό Περιβάλλον», «Ο Βροντάδος του αύριο: Ευκαιρίες απασχόλησης νέων (επαγγελματικός προσανατολισμός) – Ο ρόλος της Εμπορικής Ναυτιλίας».

Το λεπτομερές πρόγραμμα εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ

Ο Δήμος Χίου, προκειμένου να ξεκινήσει ένα διάλογο και να συντονίσει τις ενέργειες οι οποίες μπορούν και πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, διοργανώνει μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο, τμήμα της Χίου, Ημερίδα το Σάββατο 26 Μαΐου. Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουν στην Ημερίδα, όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί στην Ελλάδα όπως το Ινστιτούτο Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το Επιμελητήριο Χίου και παράγοντες από τον τουριστικό κλάδο και γενικότερα από τη Χίο.

 

Δείτε το Πρόγραμμα ΕΔΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση για δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου Ξενία

Με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ ΑΕ Καθηγητή Γιάννη Πολύζο και στελέχη της εταιρείας συναντήθηκε ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης του Ξενία της Χίου και επανενταξής του στην τουριστική οικονομία του νησιού. Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος υποστήριξε την ανάγκη ενεργοποίησης αυτού του σημαντικού ακινήτου τόσο για λόγους επιχειρηματικής δραστηριότητας και δημιουργίας θέσεων εργασίας όσο και για λόγους αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.
Σε πολύ θετικό κλίμα ο Πρόεδρος πρότεινε την πρόταξη του Ξενία της Χίου για ένταξη στην πρώτη κατηγορία ακινήτων Ξένια της ΕΤΑΔ προς αξιοποίηση. Θα ακολουθήσει άμεσα αξιολόγηση και σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας από τα αποτελέσματα της οποίας θα καθοριστεί η κατάλληλη διαδικασία για τη διενέργεια διαγωνισμού. Τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας αναμένεται να παρουσιαστούν στη Χίο στα τέλη Ιουλίου 2018.

 

Συνάντηση για δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου Ξενία

Κ.Α.Π.Η. Δήμου Χίου - Εκδρομή στη Πισπιλούντα

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΑΠΗ Δ. Χίου προγραμματίζει εκδρομή  στις 21 Μαΐου 2018, στον Αγ. Κωνσταντίνο στην Πισπιλούντα.

Οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΚΑΠΗ Δ. Χίου, για κρατήσεις  θέσεων  και περισσότερες διευκρινίσεις. Τηλέφωνο:22710 81474 και 22710 44395.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη του ΚΑΠΗ που έχουν ανανεώσει τις κάρτες τους για το 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, ανακοινώνει την απόφαση για βελτίωση των υποδομών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, θα γίνουν επισκευές, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλιων χώρων στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

1. Νηπιαγωγείο Λιβαδείων
2. 5ο Νηπιαγωγείο Χίου (Καράδειο)
3. 3ο – 8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (Βουνάκι)
4. 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
5. 6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
6. Δημοτικό Καρδαμύλων
7. 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου (Ιωαν. Πατέρα)
8. 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου
9. 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
10. Δημοτικό Συκιάδας
11. Δημοτικό Πυργίου
12. Μουσικό Γυμνάσιο Χίου
13. Γυμνάσιο Κάμπου
14. 3ο Λύκειο Χίου (Σαρακήνα)
15. 3ο Γυμνάσιο Χίου (Μητρόπολη)
16. Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο –Λύκειο Χίου (Κάμπος)
17. Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιμασίας